Přejít na obsah

PO MĚSTĚ PŘIBUDOU NOVÉ HERNÍ PRVKY

Městská část Dukla se dočká dalšího vylepšení. Město vloni investovalo do úpravy veřejného prostranství na Dukle, u automobilní školy vznikla odpočinková zóna s lavičkami a novou výsadbou. V následujících týdnech přibude další novinka, kterou ocení zejména rodiny s dětmi a mládež. U obytných domů bude instalována nová sestava herních prvků, půjde o multifunkční prolézačku a houpačku, které doplní lavička. Vedle dalšího z domů bude vybudováno nové pískoviště. Tato akce bude stát necelých 540 tisíc korun včetně DPH, dodavatelem na základě výběrového řízení bude společnost hřiště.cz, s.r.o. z Brna. Polovina nákladů na pořízení herních prvků bude hrazena z rozpočtu Osadního výboru Hylváty, zbývající náklady pokryje rozpočet města.

Na nové herní prvky pro děti se mohou těšit i obyvatelé Horního Houžovce. Nedaleko autobusové zastávky bude na jaře instalován „domeček Baby Jagy“ a „vahadlovka“. Dřevěné herní prvky vyjdou na zhruba 139 tisíc včetně DPH, také v tomto případě bude polovina nákladů hrazena z rozpočtu města a druhá polovina z rozpočtu Osadního výboru pro městskou část Knapovec, Dolní Houžovec a Horní Houžovec.

Další vítanou novinkou bude instalování nových herních prvků na hřišti U Babyky, kde muselo loni dojít k odinstalování houpadel, které již byly ve špatném technickém stavu. K nahrazení dožilých herních prvků dojde také na jaře, malí i velcí návštěvníci hřiště se mohou těšit na dvojhoupačku a trampolínu. Tato akce vyjde na celkem 172 tisíc korun. 

V plánu je také nátěr herních prvků na všech hřištích na území města. 

domeek-BJ
herni-prvky-dukla-2
herni-prvky-dukla-3
herni-prvky-Dukla
houpadlo
trampolina
vahadla