Přejít na obsah

KRAJSKÉ ASISTENČNÍ CENTRUM POMOCI UKRAJINĚ / ЦЕНТР ДОПОМОГИ УКРАЇНИ

V budově Krajského úřadu Pardubického kraje bylo otevřeno Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině. To bude sloužit jako základní informační a kontaktní místo pro ukrajinské občany přijíždějící do České republiky.

Společné kontaktní místo pro Pardubický kraj, cizineckou policii, odbor azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra ČR, Správu uprchlických zařízení, Úřad práce ČR, zdravotní pojišťovnu a humanitární pomoc bylo zřízeno v osvědčených prostorách Sálu Jana Kašpara, který do podzimních měsíců sloužil jako velkokapacitní očkovací centrum.

Centrum bude otevřeno v režimu 24 hodin, sedm dní v týdnu. V plném rozsahu od 8 do hodin. V redukovaném rozsahu pak od 16 do 8 hodin ráno.

Informace o Krajském asistenčním centrum pomoci Ukrajině - https://www.pardubickykraj.cz/pomoc-ukrajine/115605/krajske-asistencni-centrum-pomoci-ukrajine 

Vážení spoluobčané, tuto informaci poskytněte, budete-li požádání o pomoc. Na uprchlíky z Ukrajiny můžete narazit i v našem městě. 


У будівлі обласного управління Пардубіцького району відкрито Регіональний центр допомоги Україні. Він буде служити основною інформацією та контактним пунктом для громадян України, які приїжджають до Чеської Республіки.
 
Спільний контактний пункт для Пардубіцького краю, поліції у справах іноземців, Департаменту притулку та міграційної політики Міністерства внутрішніх справ, Управління у справах біженців, Бюро праці Чеської Республіки, медичного страхування та гуманітарної допомоги було створено в с. Кашпар Хол.
 
Центр працюватиме 24 години на добу, 7 днів на тиждень. У повному діапазоні з 8 до 16 год. У скороченому діапазоні з 16 до 8 години ранку.