Přejít na obsah

DEMOLICE JANDEROVY VILY ODLOŽENA NA PODZIM

Město připravuje revitalizaci parku u Roškotova divadla. Projekt, který schválilo zastupitelstvo města, počítá s demolicí objektu č.p. 312, tzv. Janderovy vily (bývalého DDM), která vyřeší nevyhovující a sevřený vstup do parku z Lukesovy ulice. Výběrové řízení na dodavatele demoličních prací bylo vypsáno na podzim loňského roku, v prosinci mělo dojít k jeho vyhodnocení a k uzavření příslušné smlouvy.

Tento předpoklad se nemohl uskutečnit a rada města dnes rozhodla o zrušení uvedeného výběrového řízení. Důvodů je několik. Městu byla doručena petice za záchranu vily, která musela být následně projednána na únorovém zasedání zastupitelstva, proto došlo k uplynutí zákonné zadávací lhůty, ve které byli účastníci výběrového řízení vázáni svými cenovými nabídkami. Opakováním soutěže by k demolici došlo v jarních měsících či začátkem léta, a toho se vedení města už od prvopočátku chtělo vyvarovat. Původní zakázka proto byla směrována na leden až únor 2022.

Zrušení soutěže však nic nemění na rozhodnutí zastupitelstva realizovat záměr revitalizace parku u Roškotova divadla v rozsahu schválené dokumentace a vydaného územního řízení.

3K0A0074 001