Přejít na obsah

20 NÁVRHŮ DO PARTICIPATIVNÍHO ROZPOČTU

Participativní rozpočet „PRO ÚSTÍ“ má za sebou první fázi, příjem návrhů. Navrhnout veřejně prospěšný projekt mohl v termínu od 1. ledna do 28. února jakýkoliv občan Ústí nad Orlicí starší patnácti let. Možnost podílet se na proměně města obyvatele Ústí skutečně zaujala, do uzávěrky přišlo celkem dvacet návrhů. „Takový zájem o pilotní ročník participativního rozpočtu nás samozřejmě velice těší. Děkujeme všem, kteří si dali tu práci a projekt podali. Jsem zvědav, jak dopadne hlasování veřejnosti a jaké proměny se nám společně podaří realizovat,“ uvedl starosta města Petr Hájek.

Na participativní rozpočet bylo vyčleněno celkem 800 tisíc korun. Vybírat se budou celkem čtyři projekty, dva do výše 100 tisíc korun a další dva do výše 300 tisíc korun.

Které z přihlášených projektů město realizuje rozhodnou sami obyvatelé města při hlasování. Podle pravidel participativního rozpočtu během března až dubna dojde ke kontrole proveditelnosti podaných návrhů, zveřejněny budou v dubnu, stejně jako podrobné informace o hlasování veřejnosti. Podle stanoveného harmonogramu bude spuštěno 1. května a potrvá do 15. června 2022. Hlasování se mohou zúčastnit občané města (s trvalým pobytem v Ústí nad Orlicí nebo v jeho místních částech) starší patnácti let.

IMG 9499 1