Přejít na obsah

ÚČASTNILI JSME SE VELETRHU CESTOVNÍHO RUCHU

Po roční odmlce se opět regiony, města a poskytovatelé služeb v oblasti cestovního ruchu sešli na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu Holiday World v Praze, na jubilejním 30. ročníku. Od 18. do 20. března se v prostorách výstaviště v Letňanech představilo mnoho zajímavých tipů na výlety, zážitky či edukativní poznání z celé republiky a několika zahraničních destinací. Letošním hlavním partnerem veletrhu byla Indonésie.

Město Ústí nad Orlicí zde jako novinku představilo výsledky realizace dvou projektů, Kulturní dědictví nás spojuje a Kulturní památky – cesta ke společnému poznání. Z česko-polských projektů se opravila v Ústí nad Orlicí část kapliček Křížové cesty a vybudovala odpočinková místa v jejich okolí, vydal se nový leták s informacemi o Křížové cestě s popisem a orientační mapkou. Tyto projekty byly spolufinancovány z Fondu mikroprojektů Euroregionu Glacensis a z dotačního programu Pardubického kraje.

Na veletržním stánku se tradičně sešli zástupci našeho města s delegací z Bystřice Kladské a spolu zhodnotili průběh a výsledky obou projektů.

Na stánku města nechyběly také nové letáky, které vznikly v loňském roce ve spolupráci města a městského muzea. Nové tiskoviny obsahují informace například o Planičkově orloji, Ústeckých betlémech a Hernychově vile. Nechyběla také kompletní nabídka turistických cílů a aktivit v našem městě.

Návštěvníky zaujala široká nabídka volnočasových aktivit v našem městě, a to především turistiky a cykloturistiky. Pochvalně se vyjadřovala odborná i laická veřejnost k designu naší kolekce tiskovin a propagačních předmětů.

IMG20220318092216
IMG20220318111027
IMG20220319103910