Přejít na obsah

LÉTO PŘEJE KULTURNÍM AKCÍM POD ŠIRÝM NEBEM

Ani letošní léto v Ústí nad Orlicí nebude bez kulturních akcí a letních projekcí u Roškotova divadla. Prázdniny zpestří mimo jiné dvě letní odpoledne s pohádkami a hudbou pro děti, na které navážou koncerty pro dospělé. První se bude konat v parku za divadlem v neděli 10. července od 16.30 hodin, v 19.30 vstoupí Pishcoth- písničkář Vladimír Daťka s kytarou a looperem.

V sobotu 23. července od 20 hodin budou ve venkovním prostoru - půlkruhu před Divadelním klubem uvedeny Dialogy s Krylem. Známé i zapomenuté písně, básně a citáty Karla Kryla posluchači uslyší v podání Davida Uličníka, člena známého vokálního seskupení 4TET.

Na stejném místě bude od pondělí 25. července do neděle 7. srpna promítat letní kino. Těšit se můžete na známé i nové české filmy, například Prvok, Šampón, Tečka a Karel, Vyšehrad: Fylm, Hádkovi, Tajemství staré bambitky 2 nebo Prezidentka. Promítání začnou ve 21 hodin.

Druhé letní odpoledne je plánováno na 20. srpna, po programu pro děti vystoupí kapela Existence nové doby.

Na své si přijdou i milovníci výtvarného umění, v Kulturním domě se bude opět konat tradiční výstava. V pořadí 24. ročník bude zahájen 4. srpna v 18 hodin. Díla vytvořená různými výtvarnými technikami autory z Ústí nad Orlicí i širokého okolí budou k vidění do konce srpna.

letni odpoledne 100722