Přejít na obsah

VYMÁHÁNÍ MÍSTNÍCH POPLATKŮ ZA ROK 2022

Ke konci května byly splatné místní poplatky ze psů a za obecní systém odpadového hospodářství.

Finanční odbor v současné době zahajuje odesílání upomínek těm občanům, kteří neuhradili poplatek ve splatnosti. Výše poplatku, který nebyl uhrazen včas, může být dle platné vyhlášky navýšena.

Doporučujeme všem, kteří dosud poplatek neuhradili, aby tak učinili co nejdříve a vyhnuli se tak zbytečným sankcím.

K platbě můžete využít i novou službu, kterou městský úřad nabízí – Platební portál. Odkaz na něj je k dispozici ZDE: https://platby.muuo.cz/zpo/platby. Úhradu je možné provést prostřednictvím platební karty přes platební bránu nebo bankovním převodem z internetového bankovnictví přes načtení QR kódu obsahujícího parametry pro platbu.

Plátce se při platbě nemusí autentizovat, k zaplacení mu stačí znát rodné číslo poplatníka, jméno a příjmení a zadat e-mailový kontakt pro základní notifikaci o provedené platbě.

S využitím této nové služby zjistíte, kolik a pod jakým variabilním symbolem máte zaplatit za každého člena domácnosti a nemusíte posílat dotazy na úřednice městského úřadu a platit až poté, co obdržíte odpověď.

Stále ale platí možnost zaplatit převodem z účtu. Předtím si můžete zjistit platební údaje na základě dotazu zaslaného na e-mail paní Elišky Štantejské (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) nebo paní Jany Řehákové (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.), nebo telefonicky prostřednictvím telefonních čísel 465 514 210, 739 038 870, 465 514 273 nebo 736 516 876.

Uvítáme, pokud zvolíte bezhotovostní platbu poplatku, poplatky lze samozřejmě také platit hotově nebo platební kartou na pokladně městského úřadu a na pokladně společnosti Tepvos (zákaznické centrum).