Přejít na obsah

MĚSTO ROZŠÍŘÍ KAMEROVÝ SYSTÉM

Městský kamerový systém se dočká rozšíření. Vedle instalace nových kamer na sídlišti Štěpnice je součástí zakázky za zhruba 451 tisíc korun bez DPH také příprava míst, které v budoucnu zvětší síť monitorovaných veřejných prostranství. K jejich vytipování přispěla i anketa obyvatel Ústí nad Orlicí, kterou město uspořádalo a vyhodnotilo v minulém roce. „Městský kamerový dohlížecí systém má především preventivní funkci. Jak anketa potvrdila, tam, kde kamery jsou, se lidé cítí bezpečněji. Osvědčují se při objasňování různých deliktů,“ dodal místostarosta Jiří Preclík.

Kamery budou nově dohlížet na lokalitu u Základní školy Bratří Čapků a nákupního centra Nová Louže, v současné době tento prostor prochází rekonstrukcí. Kamerový bod bude sledovat nově vybudovaný prostor před školou, přechod pro chodce a křižovatku s parkovištěm. Pokryje i velkou část ulice Polská, která je frekventovanou komunikací i významnou spojkou pro chodce.

Přípravy pro pozdější instalaci kamerových bodů proběhnou v okolí Orlickoústecké nemocnice (křižovatka ulic Tvardkova a J. J. Kovářů) a dále ve Wolkerově údolí. Součástí zakázky bude i výměna nové techniky za novou na křižovatce u Rieteru.

IMG 3182 003

news list