Přejít na obsah

SPUSTILI JSME NOVOU ELEKTRONICKOU ÚŘEDNÍ DESKU

Na veřejném prostranství před Domem dětí a mládeže Duha byla uvedena do provozu nová elektronická úřední deska, která nahradila staré a již dosluhující zařízení z roku 2012 ve vestibulu budovy městského úřadu čp. 7. „Nový samostatně stojící dotykový panel nabízí širší použití a větší nabídku informací než původní zařízení, které poskytovalo jen přístup k dokumentům na elektronické úřední desce,“ uvedl vedoucí oddělení IT Jiří Čajka. Vedle zmiňovaných úředních oznámení a rozhodnutí nebude chybět kalendář akcí, aktuality, zájemci budou mít možnost si prolistovat v elektronické podobě Ústecké listy nebo si zobrazit různé tematické turistické cíle na mapě města.

Městské úřady mají zákonnou povinnost zřídit elektronickou úřední desku, která je nepřetržitě přístupná. Nové zařízení na úrovni 21. století stálo zhruba 420 tisíc korun. Je v provedení antivandal (se zvýšenou odolností proti poškození), dotyková obrazovka má úhlopříčku 55 palců. Průmyslový displej je určen pro celodenní použití a má velmi nízkou spotřebu.

Nová odpočinková zóna naproti DDM vznikla zbouráním bývalé plicní ordinace vedle Úřadu práce a souvisí s úpravami veřejných prostranství a pokračující revitalizací areálu bývalé Perly 01. Na místě byla vysazena nová zeleň a prostor byl doplněn o mobiliář. Pěší na trase DDM – park Kociánka již mohou využívat chodník kolem Úřadu práce, před kolaudací a otevřením je schodiště, které tuto lokalitu ještě více propojí směrem k budově OSSZ Ústí nad Orlicí.

3K0A06912
3K0A0688
3K0A0684