Přejít na obsah

SETKALA SE VEDENÍ TŘEBOVSKÉ A ÚSTECKÉ RADNICE

Ve středu 24. srpna došlo k setkání vedení města Česká Třebová, včele se starostkou Magdalénou Peterkovou, a vedení Ústí nad Orlicí, v čele se starostou Petrem Hájkem.

Vzhledem k blížícímu se konci volebního období, bylo hlavním předmětem debaty zhodnocení spolupráce obou měst v předchozích čtyřech letech. „Naše spolupráce byla vždy konstruktivní. Velice si této skutečnosti vážím, protože to není u jiných měst v tak těsném sousedství vždy samozřejmé,“ uvedl po jednání starosta Petr Hájek. 

Na programu společného jednání byla však také aktuální témata, která obě města spojují. „Společně jsme hovořili především o současné situaci v energetice. Ta momentálně trápí nejenom naše občany, ale propisuje se i do městského rozpočtu. Dalším diskutovaným tématem bylo napojení regionu na právě budovanou dálnici D35,“ shrnula průběh jednání starostka Magdaléna Peterková. 

Z budovy radnice se obě skupiny představitelů sousedních měst vydaly do prostorů kontejnerové přístavby MŠ U Koupaliště, kde byla ústeckým zástupcům představena tato městská investice z minulého roku.

Image
Image-2
Image-1