Přejít na obsah

OPRAVY ŠKOLEK A ŠKOL PŘES LÉTO

Letní prázdniny město jako každoročně využilo na opravy a drobné investice v některých mateřských a základních školách. Proměnou prošla na přelomu července a srpna Mateřská škola Jasánek v Hylvátech, do oprav a nového nátěru fasády bylo investováno zhruba 200 tisíc korun. V Mateřské škole Sokolská v Kerharticích září novotou dveře v interiérech, jejich výměna během července stála 150 tisíc korun. Do konce srpna bude také dokončena oprava oplocení na jižní straně v Mateřské škole Černovír. V minulých dvou letech již byla opravena východní a severní část plotu, letošní etapa stála zhruba 350 tisíc korun.

Stavební práce probíhají letos také v budově školní družiny ZŠ Komenského Na Štěpnici, zahrnují odizolování sklepních prostor, sanaci zdí a vyřešení průsaku vody do sklepa a vzlínání vlhkosti do podlah v družině. První etapa za 170 tisíc korun byla dokončena na jaře, druhá etapa realizovaná během srpna si vyžádá 600 tisíc korun.

Stavební ruch čeká i samotnou Základní školu Komenského. Zahájena bude plánovaná výměna oken na přístavbě a spojovacím krčku budov II. stupně, které jsou již v havarijním stavu. Zakázka byla vysoutěžena za 7,7 milionu korun, město na tento projekt bude žádat o dotaci. Práce začnou v září.

Další investice letos mířila do Mateřské školy Pod Lesem v Hylvátech, dubnová oprava havarijního stavu části střechy stála 170 tisíc korun.

3K0A0260

news list