Přejít na obsah

PŘED NOVOU LOUŽÍ SE JIŽ ASFALTUJE

Rekonstrukce ulice Bratří Čapků pokračuje podle plánu. Stavba byla zahájena na začátku června, proměna úseku před nákupním centrem Nová Louže a Základní školou Bratří Čapků probíhá ve třech etapách. Uzavřena je křižovatka ulic Polská, Chodská a Bratří Čapků, povrch vozovky dostává finální úpravu. Asfaltování bude hotové do středy 31. srpna tak, aby se začátkem školního roku mohli rodiče dopravovat své děti auty do základní školy a přístup školáků neomezovaly stavební práce. Poslední třetí etapa potrvá do 30. září, rekonstrukce bude završena rozšířením parkovacích míst před prostorem řadových garáží. Dokončovací práce již budou probíhat za provozu.

Cílem rekonstrukce je zpřehlednit dopravu na tomto úseku a zvýšit bezpečnost chodců ve frekventované lokalitě. K tomu přispějí zpomalovací retardéry na vozovce a nové nasvícené přechody. Rychlost na rekonstruovaném úseku bude také snížena na třicet kilometrů za hodinu.

Zároveň bude novým způsobem řešeno parkoviště před nákupním centrem, přibudou parkovací místa. Rodiče dojíždějících školáků ocení i další novinku, parkovací zálivy pro bezpečný výstup a nástup dětí.

3K0A02694
3K0A02724
3K0A02742
3K0A02812