Přejít na obsah

ÚSTÍ JE OPĚT PŘÍVĚTIVÝM ÚŘADEM

Ústí nad Orlicí zůstává na stupíncích vítězů v soutěži Přívětivý úřad. V rámci Pardubického kraje získalo stejně jako loni třetí příčku. Platební portál pro úhradu poplatků, zveřejněné služební mobilní telefony na pracovníky úřadu, online rezervační systém, aplikace informující o stavu vyhotovení dokladů a zasílání SMS zpráv pro jejich vyzvednutí, provozní doba každý pracovní den. To jsou některé ze služeb našeho úřadu, které zaujaly i porotce soutěže o nejlepší městský úřad České republiky, kterou pro obce s rozšířenou působností pořádá Ministerstvo vnitra ČR. „Děkuji všem zaměstnancům městského úřadu, že se nám ocenění podařilo obhájit i v letošním roce. Je pro nás závazkem pokračovat ve zkvalitňování našich služeb. Právě soutěž Přívětivý úřad nabízí řadu inspirací,“ uvedla tajemnice městského úřadu Gabriela Mánková.

V letošním roce se soutěže zúčastnilo 125 obcí s rozšířenou působností, což představuje 55 procent ze všech. Soutěž mapuje kvalitu proklientského přístupu úřadů. Sleduje míru online řešení agend, dostupnost služeb pro občany, otevřenost radnic, úroveň komunikace nebo například rozvinutost participace občanů na věcech veřejných. Základní hodnotící kategorií je poskytování nadstandardních služeb či běžných služeb v nadstandardní kvalitě. Cílem soutěže je ocenit snahu představitelů měst a městských úřadů ve zvyšování přívětivosti úřadu. 

Motivační soutěž pro úřady se koná již sedmým rokem. Celostátním vítězem se letos stal Kolín, v Pardubickém kraji se na prvním místě umístily Pardubice, druhá byla Chrudim.  

IMG20220908144843
ViewImage-1
ViewImage

news list