Přejít na obsah

ÚSTÍ BYLO OCENĚNO ZA ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK

Ústí nad Orlicí patří mezi nejlepší zadavatele veřejných zakázek v České republice. V žebříčku Zindex.cz obsadilo v kategorii pro malá města 4. místo z celkem 218 hodnocených zadavatelů veřejných zakázek. Městu byl v tomto týdnu doručen diplom s gratulací k dobře fungujícímu týmu veřejných zakázek.

Pod drobnohledem byla města s ročními nákupy mezi 30 a 300 miliony korun, hodnoceno bylo tříleté období. První místo a trofej nazvanou „Krabice od vína“ získal v kategorii malých měst Žďár nad Sázavou, druhou příčku obsadila Chrudim a třetí Turnov. Touto cenou jsou oceňována města a kraje mimo jiné za nadstandardní konkurenci o zakázky, transparentnost při uveřejňování nebo nízkou míru pochybení podle Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. „Z hodnocení mám oprávněnou radost, 4. místo vnímám jako potvrzení skutečnosti, že naše město dlouhodobě při zadávání veřejných zakázek postupuje transparentně a otevřeně,“ zhodnotil výsledek starosta města Petr Hájek.

Žebříček Zindex.cz připravuje tým ekonomů a programátorů s podporou Ministerstva pro místní rozvoj ČR. “Hlavním cílem projektu je ukázat úřadům co lze zlepšit, aby veřejné peníze vydávaly transparentněji a hospodárněji,“ uvedl za tvůrce žebříčku hlavní metodik Jiří Skuhrovec z Datlab Institut.

Detailní přehled výsledků pro každé město či kraj je k dispozici na webu zindex.cz.

diplom krabice 2022

news list