Přejít na obsah

V ÚSTÍ BUDOU SOUTĚŽIT MLADÍ VIOLONCELLISTÉ

Heranova violoncellová soutěž pro mladé cellisty do 16 let klepe na dveře, 28. ročník se uskuteční od 20. do 22. dubna. Na mezinárodní hudební klání je přihlášeno 20 účastníků, kteří svým soutěžním vystoupením vzdají poctu ústeckoorlickému rodákovi, virtuosu na violoncello a hudebnímu pedagogu Bohuši Heranovi (1907 – 1968). Kromě domácích, kterých bude nejvíce, Ústí přivítá i cellisty z Rakouska, Velké Británie, Srbska a Mongolska. 

Soutěž zahájí ve čtvrtek 20. dubna večer slavnostní koncert, na kterém vystoupí violoncellista Ivan Vokáč v doprovodu klavíristky Hany Forsterové. Srdečně zveme i veřejnost. Koncert začne v 19.30 hodin v Hernychově vile, vstupenky jsou v předprodeji v informačním centru města nebo online na webových stránkách Klubcentra.

Soutěžní vystoupení se odehrají v pátek 21. dubna v koncertním sále Základní umělecké školy Jaroslava Kociana, veřejnosti jsou přístupné zdarma. V sobotu 22. dubna bude v Hernychově vile program pokračovat slavnostním přijetím účastníků starostou města Petrem Hájkem. Následovat bude závěrečný koncert vítězů spojený s předáváním cen. Sobotní program začne v 10 hodin a vstup je volný.

hvs 2023