Přejít na obsah

POD RADNICÍ VÝSTAVUJÍ HANUŠ A ZLATA LAMROVI

V Galerii pod radnicí v Ústí nad Orlicí byla vernisáží zahájena výstava dvou talentovaných umělců, Hanuše Lamra a Zlaty Lamrové. Oběma umělcům je společné to, že se nebojí experimentovat a své umění rozvíjet. Přestože jsou jejich tvorby odlišné, spojuje je obdiv k přírodě a touha zachytit v ní různorodost a krásu.

Hanuš Lamr, absolvent Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, se specializuje na šperkařství a sochařství. Jeho práce jsou plné fantazie a jedinečnosti, což ho řadí mezi výjimečné umělce. Jeho inspirací je příroda, zejména svět rostlin, a jeho díla představují fantastický mikrosvět, který snadno odnese pozorovatele do světa dobrodružství přírodopisců a badatelů. Je zastoupen v mnoha sbírkách soukromých sběratelů i oficiálních institucí, jako je například Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze.

Zlata Lamrová, módní návrhářka a absolventka Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, se na výstavě prezentuje svými deníkovými výšivkami. S trpělivostí a uměleckým nadhledem vyšívá realistické výjevy ze starých učebnic, atlasů a herbářů, stejně jako abstraktnější kompozice, které jsou inspirovány okolním světem. Její práce jsou plné detailů a přesnosti, a dokáží zachytit krásu přírody a neustále se měnící svět kolem nás. Autorka tráví dlouhé hodiny v zahradě na chalupě a na plátno přenáší dojmy z neustále se proměňující přírody. Její práce jsou plné citu a empatie, což jí umožňuje přenést do svých výšivek nejenom realistické výjevy, ale i náladu a atmosféru okolního světa.

Výstava v Galerii pod radnicí v Ústí nad Orlicí je vynikající příležitostí vidět na jednom místě práce dvou výjimečných umělců. Nenechte si ji proto ujít. V naší galerii bude k vidění do 11. června.

3K0A2491
3K0A2505
3K0A2493
3K0A2515
3K0A2496
3K0A2519
3K0A2542
3K0A2520
3K0A2523
3K0A2575