Přejít na obsah

VYBRALI JSTE ČTYŘI PROJEKTY, KTERÉ ZVELEBÍ ÚSTÍ

Druhým rokem má ústecká veřejnost možnost proměňovat své okolí prostřednictvím participativního rozpočtu PRO ÚSTÍ. Příležitosti hojně využívá, obyvatelé Ústí nad Orlicí letos poslali 29 návrhů na zlepšení života ve městě. Po technické analýze do hlasování postoupilo 19 návrhů. Občané vybírali čtyři projekty ve dvou kategoriích, dva malé do 100 tisíc korun a dva velké do 300 tisíc korun. Hlasování trvalo od 1. do 31. května. V letošním roce byla anketa zorganizována prostřednictvím Mobilního rozhlasu MUNIPOLIS, což přispělo ke zvýšení atraktivity ankety. Počet hlasujících se oproti loňskému prvnímu ročníku výrazně zvedl, celkem hlasovalo 711 lidí. 

V kategorii pro malé projekty nasbíral nejvíce hlasů návrh Kultivace kontejnerových stání a jejich údržba (celkem 411 hlasů), druhý se umístil návrh Kameny zmizelých v Ústí nad Orlicí (celkem 197 hlasů). V kategorii pro velké projekty byl první návrh Obnova dětského hřiště (na stadionu), který získal celkem 299 hlasů, druhý pak návrh Hylváty, hřiště „Pod kuželnou“ (celkem 295 hlasů). Se všemi projekty, vítěznými i ostatními, se můžete seznámit na webových stránkách města na adrese https://www.ustinadorlici.cz/cs/pro-usti.

Záměry odsouhlasila rada města a bude zahájena jejich administrativní a projektová příprava, po které bude v roce letošním nebo příštím následovat vlastní realizace projektů.

M3
V7
M7
V10