Přejít na obsah

ZASTUPITELÉ SCHVÁLILI CENY MĚSTA

Dnes se v Kulturním domě sešli zastupitelé. Na svém 6. zasedání projednávali řadu bodů.

Odsouhlaseny byly dotace do sportu a na údržbu kulturních památek a objektů v městské památkové zóně. SDH Černovír bude poskytnuta individuální finanční dotace na rekonstrukci zázemí pro spolkovou činnost ve výši zhruba 976 tisíc korun. Na obnovu stávajícího zázemí sportovního areálu získali černovírští hasiči státní dotaci, požadovaná dotace od města pomůže SDH Černovír akci dofinancovat.

Zastupitelé také schvalovali navržené nositele cen města. Ocenění Počin roku za rok 2022 bude uděleno Eleně Musilové za úspěchy a reprezentaci gymnázia a města Ústí nad Orlicí, zejména v jazykových soutěžích a olympiádách na republikové úrovni. Cenu města získá Ing. arch. Karel Blank za dlouhodobý osobní přínos městu v oblasti architektury, zejména pak za projekt budovy Základní umělecké školy Jaroslava Kociana. Cena města bude dále udělena Ing. Zdence Urbanové za dlouhodobou činnost ve prospěch města v rámci organizace automobilových závodů Ústecká 21 a zapojení do činnosti oblastní organizace ČČK v Ústí nad Orlicí. Svoji dlouholetou činností se zasloužila o propagaci dobrého jména Ústí nad Orlicí.

Česné občanství města in memoriam bude uděleno Pavlu Sedláčkovi za zásluhy o rozvoj města nejen na kulturním poli při příležitosti jeho nedožitých osmdesátých narozenin.

Odnětí čestného občanství města Ústí nad Orlicí Klementu Gottwaldovi a Antonínu Zápotockému, které inicioval místní spolek, zastupitelstvem schváleno nebylo.  

Na jednání zazněla také informace o rušení poboček České pošty v Hylvátech, Kerharticích a v nákupní galerii Nová Louže. Tomuto tématu se budeme věnovat v samostatné zprávě.

Usnesení 6. zasedání zastupitelstva města bude v nejbližších dnech umístěno na našem webu. Další jednání je naplánováno na 11. září.

3K0A09831
3K0A0987
3K0A09881
3K0A09861
3K0A09891
3K0A09961
3K0A0992
3K0A1000