Přejít na obsah

OMEZENÍ NA CYKLOSTEZKÁCH V LETNÍ SEZÓNĚ

Region Orlicko-Třebovsko, který v letech 2006 až 2009 v rámci projektu „Cyklostezky údolími Tiché Orlice a Třebovky“ vybudoval síť cyklostezek údolími řek Tiché Orlice a Třebovky a nyní již 16. sezónu zajišťuje jejich provoz, si dovoluje uživatele cyklostezek, ale i širokou veřejnost seznámit s omezeními, která čekají na cyklostezkách v letní sezóně

Po bezmála 2 letech skončí uzavírky cyklostezky Ústí (Kerhartice) – Choceň vyvolané prováděním stavby „Ústí nad Orlicí – Brandýs nad Orlicí – PŮVODNÍ STOPA, BC“, kdy od 1.7.2023 by měla být cyklostezka průjezdná v celé trase. Uživatelé se mohou těšit na obnovený povrch! Až do konce prázdnin je však potřeba počítat s tím, že bude probíhat obnova vodorovného i svislého dopravního značení. Proto prosíme uživatele o zvýšenou opatrnost a vzájemnou ohleduplnost!

Naopak na trase Ústí nad Orlicí – Letohrad (Kunčice) dojde o omezení z důvodu provádění stavby „Splašková kanalizace Ústí nad Orlicí – Černovír“, a to v podobě omezení průjezdu po cyklostezce v úseku od železničního přejezdu Na Tiché Orlici po Černovír v době od 26.6.2023 (investor spolu se společností provádějící stavbu garantovali, že o víkendu 24. a 25. června zůstane provoz na trase umožněn) do 20.8.2023, respektive do 29.10.2023. Po celou dobu trvání omezení bude vyznačena objízdná trasa - po silnici II/360. V době provádění stavby v lokalitě Na Tiché Orlici, bude dle možností zachována možnost průjezdu na cyklostezku s tím, že směrování na cyklostezku bude značeno. S ohledem na vysokou frekvenci dopravy na objízdné trase však po dobu trvání omezení nedoporučujeme tuto trasu pro rodiny s dětmi a in-line bruslaře!