Přejít na obsah

OSLAVY 100 LET SOKOLA V KERHARTICÍCH

Areál Sokola Kerhartice hostil v sobotu slavnostní oslavy 100 let od založení místního Sokola. Tato významná událost přitáhla mnoho návštěvníků z širokého okolí, kteří se společně těšili na bohatý program a krásné počasí.

Oficiální zahájení oslav bylo slavnostním okamžikem za účasti řady hostů. Hejtman Pardubického kraje, Martin Netolický, starosta města Petr Hájek, místostarostové Jiří Preclík a Pavel Svatoš, a také zástupci Sokola přednesli zdravice a připomněli důležitost Sokola pro Kerhartice.

Slavnostní ocenění Sokolů TJ Sokol Kerhartice bylo dalším významným momentem odpoledne. Sokolové, kteří přispěli k rozvoji a propagaci sokolského hnutí v oblasti, obdrželi zasloužené uznání a ocenění za svou práci. Nový prapor Sokola požehnal pater Jan Pitřinec, čímž se stal významným symbolem tradičních hodnot a historie Sokola v Kerharticích.

Pro malé návštěvníky byl připraven skákací hrad nebo malování na obličej. K dispozici byla také řada stanovišť, která nabízela různé soutěže a hry, aby si děti mohly užít nezapomenutelný den plný zábavy.

V sále Sokolovny byla připravena zajímavá výstava, která přiblížila historii Sokola prostřednictvím fotografií a dokumentů. Návštěvníci se tak mohli seznámit s bohatou tradicí Sokola v Kerharticích.

Ukázka sokolských aktivit přilákala pozornost diváků, kteří sledovali výkony cvičenců. Sokolové demonstrovali svou sílu, obratnost a koordinaci během různých cvičebních prvků, které jsou součástí sokolského tréninku. Tato ukázka připomněla důležitost pohybu a sportu ve společnosti.

Na hlavním pódiu se vystřídala řada hudebních skupin. Zahájila místní skupina NAHONEM. Následovalo vystoupení Pavla Callty a večer patřil kapele MŇÁGA a ŽĎORP, která se postarala o vyvrcholení celé akce. Jejich živé vystoupení bylo plné energie a známých hitů.

Akce byla uspořádána pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického a s podporou Města Ústí nad Orlicí. Díky jejich podpoře se mohli organizátoři plně soustředit na přípravu bohatého a nezapomenutelného programu, který splnil očekávání návštěvníků.

Slavnostní oslavy 100 let Sokola v Kerharticích se staly příležitostí pro všechny, kteří chtějí poznat a oslavit tradice a hodnoty sokolského hnutí. Příjemné počasí a mnoho návštěvníků vytvořilo během celého odpoledne příjemnou atmosféru.

3K0A1930
3K0A1936
3K0A1944
3K0A1937
3K0A1977
3K0A1947
3K0A1961
3K0A2008
3K0A1963
3K0A1988