Přejít na obsah

ZA 24 HODIN NAJEZDILI 18 TISÍC KILOMETRŮ

Ze soboty 2. na neděli 3. července se mezi Ústím nad Orlicí a Českou Třebovou konal 5. ročník vytrvalostního kroužení pro amatérskou cyklistickou veřejnost - závodu nazvaného 24 HODIN NA KOLE. Závod, který startoval v sobotu v 10 hodin byl rozdělen do kategorií na jednotlivce, týmy dvou závodníků, týmy tří závodníků, děti do 15 let a kategorie koloběžky.

 

Tradiční trasa dlouhá 9,2 km (2x 4,6 km) vedla po vedlejších komunikacích přes Hylváty a Dlouhou Třebovou. Start byl u bývalé Perly v Hylvátech a závodníci se „točili“ pod železniční estakádou za Dlouhou Třebovou. Celkem se závodu účastnilo na 60 cyklistů, kteří za 24 hodin najeli dohromady téměř 18 tisíc kilometrů. Závodníky nezastavil ani vydatný noční déšť a nízké teploty.

 

V kategorii jednotlivců najezdil nejvíce a to 653 km domácí Milan Jaroš. V kategorii děti do 15 let 11letý Robin Morávek ujel úctyhodných 349 km. V dvoučlenných družstvech najezdili nejvíce Radim Šimeček a Kristián Škoda z Příboru a to 809 km. V trojčlenných družstvech najel nejvíce kilometrů Pavel Morávek, Petr Váňa a Jan Roháček a to také 809.  V poslední kategorii koloběžek ujel celkem 349 km Libor Kment z Pardubic.

 

Podrobnou výsledkovou listinu naleznete ZDE.