Přejít na obsah

V ÚSTÍ SE KONAL NÁRODNÍ POHÁR V KARATE

Po 19 letech hostilo v neděli 10. dubna Ústí nad Orlicí 1. NÁRODNÍ POHÁR dorostenců, juniorů, U21 a seniorů v karate. Kromě toho se konalo také 1. kolo Ligy KUMITE týmů  dorostenců, juniorů a seniorů. Do sportovní haly Střední školy uměleckoprůmyslové se z celé republiky sjelo 290 závodníků z 53 oddílů. Celkem se konají 3 národní poháry ze kterých vždy prvních 16 závodníků z každé kategorie postupuje na mistrovství republiky.

Za domácí oddíl SK KARATE Ústí nad Orlicí se poháru účastnili 3 závodníci. Všichni se umístili velmi dobře a to 2. místo v kategorii DOROSTU a 1. a 3. místo v SENIORECH. Podle svého umístění se všichni 3 úspěšní závodníci zúčastní mistrovství republiky. 

Marián Olšavský se dvěmi vítěznými zápasy probojoval do finále, kde již v kategorii dorostu do 57 kg na svého soupeře nestačil. Jakub Kroulík v kumite muži do 67 kg vyhrál s přehledem první zápas. O finále nastoupil proti českému reprezentantovi z Budějovic, který obsadil na letošním mistrovství světa 9. místo. I přesto Kuba prohrál těsně 2:1 a získal třetí místo. Nejlépe si počínal z domácích Honza Vaňous v seniorské kategorii do 84 kg, když vyhrál oba své zápasy. Zvláště ten první patřil mezi nejhezčí vůbec, když Honza uštědřil soupeři několik ukázkových podmetů. Ústečtí organizátoři opět ukázali, že závody pořádat umí a sklidily zaslouženou pochvalu i přes rekordních 420 startů zvládli

Uspěhem domácího oddílu také je, že z 51 bodujících oddílů obsadil náš oddíl 19. místo, i přesto, že měl pouze tři závodníky.