Přejít na obsah

SLAVNOSTNÍ VEČER MĚSTA ÚSTÍ NAD ORLICÍ S UDÍLENÍM CEN

Ve čtvrtek 13. října se v Roškotově divadle uskutečnil slavnostní večer města Ústí nad Orlicí tradičně spojený s udílení cen.

První ocenění byla za Počin roku. Obdrželi jej studenti Střední školy uměleckoprůmyslové Ústí nad Orlicí Jakub Brokl, Jiří Fikejz ml., František Mareš, Robert Vlasák a jejich pedagožka Lucie Harapátová za mimořádně úspěšnou reprezentaci města a školy v rámci filmových festivalů Prima sezóna a Zlaté slunce 2015. Dalším oceněným za Počinem roku se stal MUDr. Vlastimil Koditek za citlivě provedenou rekonstrukci měšťanské vily v Husově ulici nacházející se v památkové zóně města. Dalšími oceněnými byli Marie Bartošová a Filip Heinige a to za vynikající reprezentaci ČR, města a ústeckého Stacionáře na Světových letních hrách speciálních olympiád v Los Angeles 2015.

Další ocenění a to Cenu města obdržela Stanislava Dvořáková za bohatou reportérskou a dopisovatelskou činnost zejména prostřednictvím portálu Novinky.cz, dále Doc. PhDr. Ivan Měrka za dlouholeté významné zásluhy o Heranovu violoncellovou soutěž a Ing. Marie Přibylová za celoživotní aktivní činnost v Sokole, zejména za její cvičitelskou činnost.

Ocenění Cena starosty byla udělena Janě Jirouškové za celoživotní práci ve školství a obětavou činnost s dětmi a mládeží v oblasti sportu a tělovýchovy a Jaroslavu Volfovi za rozvoj šachu, celoživotní šachovou činnost a vzornou reprezentaci města Ústí nad Orlicí.

Nejvyšší ocenění, čestné občanství města, obdržel Jan Steklík za reprezentaci města na poli výtvarného umění a za celoživotní dílo, které významně ovlivnilo podobu moderní české grafiky.

Celý večerem provázel Jiří Zajíček a o hudební program se postaralo duo Jakub Ryba a Jan Hrodek.

IMG7377
IMG7380
IMG7384
IMG7388
IMG7399
IMG7423
IMG7426
IMG7429
IMG7437
IMG7445