Přejít na obsah

ZAHÁJILI JSME ÚSTECKÝ ADVENT 2016

První adventní neděli 27. listopadu jsme na Mírovém náměstí v Ústí nad Orlicí společně zahájili tradiční Ústecký advent. Náměstí zaplnily jarmareční stánky ve kterých neziskové organizace z našeho města prodávali své výrobky. Návštěvníci si zde mohli vybrat z pestré nabídky s vánoční tématikou. Na pódiu v průběhu odpoledne vystoupil pěvecký soubor Základní školy Bratří Čapků a ženské okteto GENERACE. Na malé i velké čekal pošťák s Poštou pro Ježíška a zvonička.

Před rozsvícením vánočního stromu a výzdoby ještě požehnal přinesené adventní věnce děkan Vladislav Brokeš. Poté se již rozsvítil strom a výzdoba a na pódiu vystoupila kapela Nezmaři.

První adventní neděli využili k rozsvícen slámového betlému také na Základní škole Bratří Čapků. Výzdobu v podobě slámových figur vytvořili děti při svém slámovém tvoření. Na příchozí čekal domácí jablečný závin a horký svařák.

Po celý prosinec se v našem městě koná řada akcí v podobě vánočních koncertů, výstav, jarmarků, trhů a dílen. Konec roku pak oslavíme společně na Silvestra ohňostrojem opět na Mírovém náměstí. Podrobný program všech prosincových akcí naleznete na našem webu.

IMG0860
IMG0854
IMG0861
IMG0863
IMG0864
IMG0869
IMG0871
IMG0875
IMG0887
IMG0895