Přejít na obsah

ÚSTECKÉ OČKOVACÍ CENTRUM ROZŠIŘUJE PROVOZ

Od začátku února funguje v Orlickoústecké nemocnici očkovací centrum. V únoru se s ohledem na malé množství dodaných vakcín dařilo naočkovat na 800 lidí týdně. Od 15. března však bylo očkovací centrum rozšířeno o další ambulanci. Ze stávajících 2 týmů na 3 očkovací týmy, které nyní zvládnou naočkovat na 350 klientů denně. Od 6. dubna je pak v plánu nemocnice rozšířit očkování na celkem 4 týmy, které by měly zvládnout naočkovat přes 450 klientů denně. Zároveň se k tomuto datu začne očkovat také o víkendech, což výrazně zvýší týdenní počty naočkovaných. Od dubna mohou tedy zdravotníci v naší nemocnici zvládnout naočkovat až 3500 lidí za týden.

V současné době se stále očkují skupiny obyvatel, které jsou zařazeny, podle nařízení ministerstva zdravotnictví, mezi prioritní skupiny s rezervací přes celostátní rezervační systém. Do této skupiny patří zdravotníci, učitelé, lidé 70+ a další.

Orlickoústecká nemocnice, provozovatel očkovacího centra, také žádá všechny zájemce o očkování v našem centru o dodržování přesného času objednání dle rezervačního systému. Dřívější příchod do očkovacího centra nezaručí dřívější vyřízení, ale naopak komplikuje administraci včas objednaných klientů.

Očkovací centrum v Ústí nad Orlicí naleznete v budově F, v areálu nemocnice. Vstup do očkovacího centra je situován z jižní strany budovy a je bezbariérový. Přímo naproti vstupu do očkovacího centra se ve vnitřním areálu nemocnice nachází parkoviště pro 20 osobních vozů, další parkování pro očkované je vyhrazeno před hlavním vjezdem do nemocnice. Pro lepší dostupnost dojezdu vozem k očkovacímu místu otevřen technický vjezd v jižní části areálu nemocnice.

Více informací o očkovacích centrech v Nemocnicích Pardubického kraje naleznete na webu https://www.nempk.cz/informace/covid-19.

IMG6708
IMG6707
IMG6700
IMG6697
IMG6699
IMG6693
IMG6703
IMG6702

news list