Přejít na obsah

MILAN KOSTELENEC LAUREÁTEM LETOŠNÍ KOCIÁNKY

V uplynulém týdnu hostilo Ústí nad Orlicí v pořadí 65. ročník Kocianovy houslové soutěže. Slavností zahájení se uskutečnilo ve středu 3. května před Základní uměleckou školou Jaroslava Kociana, ve které se soutěž tradičně konala. Samotným zahájením soutěže provedla ředitelka soutěže Lenka Lipenská. Nechyběl ani předseda odborné poroty a patron soutěže Pavel Šporcl a starosta města Petr Hájek.

Po zahájení následovalo losování pořadí soutěžících a začala samotná vystoupení jednotlivých kategorií. Celkem čtyř soutěžních kategorií se letos účastnilo na 5 desítek mladých houslistů ze 13 zemí světa.

Kromě sedmi členné odborné poroty složené z významných hudebních osobností v čele s Pavlem Šporclem hodnotila souběžně výkony soutěžících také dětská porota, ve které usednuli žáci a studenti ústeckých škol.

Posledním soutěžním dnes byl pátek 5. května. V sobotu dopoledne následovalo tradiční přijetí vítězů a zahraničních účastníků starostou města v Hernychově vile. Starosta Petr Hájek zde pozdravil všechny soutěžící a poděkoval organizátorům soutěže a porotě.

Nechyběl samozřejmě ani umělecký ředitel hudebního festivalu Kocianovo Ústí, předseda poroty a patron soutěže v jedné osobě Pavel Šporcl, který vyzdvihl vysokou úroveň soutěže a ocenil vítězný výkon Milana Kostelence, letošního laureáta soutěže.

Sobotní odpoledne pak patřilo, v Roškotově divadle, slavnostnímu vyhlašování vítězů soutěže spojenému se závěrečným koncertem. Na samotném začátku vystoupil dětský orchestr, který vzniká ze soutěžících v průběhu soutěže. Následovalo vyhlášení vítězů jednotlivých kategorií spojení s vystoupeními vítězů.

Na samotný závěr byl vyhlášen absolutní vítěz, laureát 65. ročníku Kocianovy houslové soutěže. Laureátem soutěže se stal vítěz 4. kategorie, Milan Kostelenec, který se pravidelně naší soutěže účastnil a letos přesvědčil porotu svým skvělým výkonem, že si titul absolutního vítěze rozhodně zaslouží. Gratulujeme.

Více informací o soutěži naleznete ZDE: http://www.kocianovo-usti.com/

3K0A0041
3K0A0050
3K0A0059
3K0A0090
3K0A0074
3K0A0097
3K0A0117
3K0A0101
3K0A0135
3K0A0183