Přejít na obsah

CEDR OTEVŘEL ZREKONSTRUOVANÝ OBCHOD

CEDR Pardubice o.p.s. připravil den otevřených dveří a návštěvu nově zrekonstruovaného obchodu v Ústí nad Orlicí v ulici T. G. Masaryka.

Návštěvníci měli možnost prohlédnout si prostory organizace a seznámit se s její činností. Pro zájemce byl připraven trénink kognitivních dovedností, který pomáhá rozvíjet a posilovat kognitivní schopnosti nebo hra na hudební terapeutické nástroje v rukodělné dílně.

Den otevřených dveří si nenechali ujít ani místostarostové Jiří Preclík a Pavel Svatoš.

CEDR Pardubice o.p.s. získal příspěvek na svou činnost a rekonstrukci obchodu v Ústí nad Orlicí díky Burze filantropie, která se pravidelně koná v našem městě. Tento obchod je v podstatě tranzitní sociální podnik a dobročinný obchod, který poskytuje lidem s vlastní zkušeností s duševním onemocněním možnost rychlého návratu do práce prostřednictvím startovacích tréninkových a chráněných pracovních míst.

CEDR se také zaměřuje na poskytování služeb prostřednictvím Centra denních aktivit v Ústí nad Orlicí. Toto centrum poskytuje lidem s vlastní zkušeností s duševním onemocněním bezpečné prostředí, kde se mohou rozvíjet, trávit smysluplný volný čas a řešit své problémy. Služba centra umožňuje lidem žít spokojený a aktivní život dle vlastního výběru.

Díky účasti v Centru denních aktivit mohou účastníci zlepšit své dovednosti v oblastech jako je pozornost, paměť, komunikace, spolupráce, plánování a rozhodování. Centrum také poskytuje pomoc při vyřizování osobních záležitostí, jako je například vyřízení invalidního důchodu či sociálních dávek. Pracovníci centra podporují účastníky při zvládání náročných životních situací a pomáhají jim získat praktické dovednosti nezbytné pro samostatný život, jako je komunikace, práce na počítači, vaření a další.

CEDR a jeho Centrum denních aktivit v Ústí nad Orlicí tak představují důležitou instituci pro lidi s duševním onemocněním, která jim poskytuje podporu, možnosti rozvoje a příležitosti k aktivnímu životu.

3K0A1395
3K0A13921
3K0A13721
3K0A1374
3K0A13751
3K0A13781
3K0A13791
3K0A13801
3K0A13811
3K0A13831